på tankasvenskt.se hittar du över 20 bilmodeller med gasdrift


Om du vill köra de person- eller transportbilar som är bäst för din plånbok OCH för svensk ekonomi och miljö hjälper vi dig gärna att hitta på marknaden. Även om det finns över 25 modeller med gasdrift från tio tillverkare är det inte alltid så enkelt att få information om dem. Samma sak gäller transportfordon och lastbilar. Det finns mycket att välja på men många bilhandlare har inte riktigt koll på utbudet.

 

därför är det så smart att köra på biogas

När du väljer en biogasbil väljer du en bil med minimal klimatpåverkan, men det är bara en av de bra saker du bidrar till.
Gasen tillverkas här vilket betyder att pengarna du betalar när du tankar stannar i Sverige. Det skapar svenska jobb och det gör också att Sveriges transporter och matproduktion blir mindre sårbara.

När man börjar sortera ut matrester till biogatillverkning minskar nästan alltid matsvinnet generellt: när man verkligen ser hur mycket som slängs på sjukhus, restauranger och hotell dröjer det inte länge förrän mängden matavfall som slängs minskar. Ännu en bra sak man får på köpet i "biogassamhället."
 

så funkar gasbilar

Det finns över 20 olika personbilsmodeller i Sverige som går på biogas. Alla bilarna är hybrider, dvs de har dubbla bränslesystem. Det betyder att om gasen tar slut så kan du lugnt köra vidare till närmaste gasmack på bensin.
Förutom personbilar för alla behov finns även transport och lastbilar i alla storlekar med gasdrift. 
Alla bensinmodeller kan utrustas med gastank. Det görs bland annat på företaget Konvegas i Växjö och tar två dagar..

Biogasteknik - gör det alla behöver från något alla har