därför är det så smart att köra på biogas

När du väljer en biogasbil väljer du en bil med minimal klimatpåverkan, men det är bara en av de bra saker du bidrar till.
Gasen tillverkas i EU vilket betyder att pengarna du betalar när du tankar gynnar EUs gröna omställning. Det skapar jobb och det gör också Europas energiförsörjning och matproduktion mindre sårbar.

När man börjar sortera ut matrester till biogatillverkning minskar nästan alltid matsvinnet generellt: när man verkligen ser hur mycket som slängs på sjukhus, restauranger och hotell dröjer det inte länge förrän mängden matavfall som slängs minskar. Ännu en bra sak man får på köpet i "biogassamhället."
 

så funkar gasbilar

Det finns över 20 olika personbilsmodeller i Sverige som går på biogas. Alla bilarna är hybrider, det vill säga att de har dubbla bränslesystem. Det betyder att om gasen tar slut så kan du lugnt köra vidare till närmaste gasmack på bensin.
Förutom personbilar för alla behov finns även transport och lastbilar i alla storlekar med gasdrift. 
Alla bensinmodeller kan utrustas med gastank. Det görs bland annat på företaget Konvegas i Växjö och tar två dagar..

Du kan läsa mer om hur perfekta gasbilar och lastbilar är för Europa på den engelskspråkiga delen av vår hemsida under Biogas in practise/Fit for 55: Biomethane cars.

(230930: trots detta så har all Europeisk nytillverkning av personbilar med gasdrift upphört)

Biogasteknik - gör det alla behöver från något alla har